Cheese calzone with 5 ingredients and low calories! | Εύκολα καλτσόνε με κασέρι με 5 υλικά και λίγες θερμίδες!
2020-03-29
Easy cheese calzone with only 5 ingredients and 287 calories per serving! | Εύκολα καλτσόνε με κασέρι με 5 υλικά και 287 θερμίδες ανά μερίδα!
6 calzone | 6 καλτσόνε

Ingredients | Υλικά
- 1 cup fat-free greek yogurt(200 gr) | 1 κουπάκι γιαούρτι 0% (200 γρ)
- 2 cups whole wheat flour(400 gr) | 2 κουπάκια αλεύρι ολικής άλεσης)
- 1/2 cup water(100 gr) | 1/2 κουπάκι νερό (100 γρ)
- 1 teaspoon baking powder | 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 6 slices gouda light | 6 φέτες γκούντα ελαφρύ
- seasoning of choice (optional) | μπαχαρικά της επιλογής σας(προαιρετικά)
Instructions | Οδηγίες
- Preheat the oven at 180 degrees Celsius. | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- In a food mixer put the yogurt the water,the seasoning and the flour and mix them together for about five minutes or until it becomes a dough.( I used the hook to mix them). | Σε ένα μίξερ βάζουμε το γιαούρτι,το αλεύρι, το baking powder, το νερό, τα μπαχαρικά και αακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει ζύμη ( Εγώ χρησιμοποίησα τον γάτζο).
- In a clean surface sprinkle a little bit of flour so the dough doesn't stick. Devide the dough in 6 small balls( about the size of your palm). | Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίξτε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει η ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε 6 μπαλάκια (περίπου στο μέγεθος της παλάμης σας).
- Open the small balls with a rolling pin. | Ανοίξτε τα μπαλάκια με έναν πλάστη.
- Put the slice of cheese in and close the dough pressing the edges. | Βάλτε τη φέτα γκούντα και κλείστε τη ζύμη πιέζοντας τις άκρες.
- Put them in the oven for 17-20 minutes. | Βάλτε στο φούρνο για 17-20 λεπτά.
- Ready! | Έτοιμα!