Delicious Milk Cake | Πεντανόστιμο Κέικ γάλακτος
2019-12-19

Ingredients | Υλικά
- 400 ml milk( I used lactose-free) | 400 ml γάλα(εγώ χρησιμοποίησα χωρίς λακτόζη)
- 50 ml oil | 50 ml λάδι
- 100 gr sugar | 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 teaspoon baking powder | 1 κουταλιά του τσαγιού baking powder
- 300 gr flour | 300 γραμμάρια αλεύρι
For the glaze | Για το γλάσο
- 150 ml milk | 150 ml γάλα
- 150 gr caster sugar | 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Instructions
- Preheat the oven at 180 degrees Celsius | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
- Mix milk,oil and sugar together. | Ανακατεύουμε το γάλα,το λάδι και τη ζάχαρη.
- Pour the baking powder and the flour slowly.Continue mixing. | Ρίχουμε το baking powder και το αλεύρι λίγο-λίγο.
- Put the mixture in a greased pan and bake for 40-45 minutes. | Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Let it cool down. | Το αφήνουμε να κρυώσει.
For the glaze | Για το γλάσο
- Pour in a pot the milk and the caster sugar and boil them, while mixing,until it thickens. | Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη άχνη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε,ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Let it cool down before you pour it on the cake. | Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο κέικ.
If the mixture seems too thin or too thick put flour or milk depending how you want it.| Εάν σαν φαίνεται πολύ αραιό ή πολύ πηκτό το μίγμα ρίξτε αλεύρι ή γάλα αντίστοιχα.