Μπάρες βρώμης | Oat bars
2019-07-13
Σπιτικές μπάρες βρώμης εύκολα και γρήγορα, για πρωινό ή για σνακ ώστε να ξέρουμε τι τρώμε! | Homemade oat bars quick and easy, for breakfast or for a snack so we know what we eat!

Υλικά | Ingedients
- 240 γραμμάρια βρώμη | 240 gr oats
- 85 γραμμάρια μέλι ή ταχίνι ( εγώ βάζω και τα δύο) | 85 gr honey or tahini ( I use both)
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ( προεραιτικά) | 2 teaspoons sugar (optional)
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα | 1/3 teaspoon cinnamon
- 1 χούφτα σταφίδες | 1 handful raisins.
- 10 γραμμάρια λάδι | 10 gr oil
Εκτέλεση| Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Preheat the oven at 180 degrees Celsius
- Βάζουμε το μέλι (ή το ταχίνι) στο λάδι και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, την κανέλα, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. | Pour the honey (or the tahini) in the oil and in an another bowl mix the oats with the sugar,the cinnamon and the raisins.
- Βάζουμε το λάδι και το μέλι στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. | Pour the oil-honey mixture in the bowl with the oats mixture and mix well.
- Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. | Put a baking sheet in a tray.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και πιέζουμε καλά( εγώ χρησιμοποίησα τον πάτο ενός ποτηριού) ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο του ταψιού και να μην υπάρχουν κενά. | Pour the mixture in the tray and press well ( I use the bottom of a glass) so it goes everywhere and the are no empty spots.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ( εξαρτάται από το φούρνο) ή μέχρι οι μπάρες μας να κοκκινήσουν ελαφρώς. | Bake for 15-20 minutes (depends on the oven) or until your bars has a slightly red-ish color.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφ'ηνουμε να κρυώσουν καλά. | Put them out of the oven and let them cool down.
- Καλή όρεξη! | Enjoy!