Vegan Orange Pie! | Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα!

2020-04-05

Vegan Orange Pie with orange cream and under 200 calories per piece! Easy to make and with only 8 ingredients! | Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκάλι και λιγότερες από 200 θερμίδες ανά κομμάτι! Εύκολη να την φτιάξεις και με 8 μόνο υλικά!

12 servings | 12 κομμάτια

Ingredients | Υλικά

  1. 300 gr flour( I used whole wheat) | 300 γρ αλεύρι (Εγώ χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)
  2. 1 teaspoon baking powder | 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 
  3. 100 gr corn flour | 100 γρ κορν φλάουρ
  4. 170 gr sugar( I used coconut sugar) | 170 γρ ζάχαρη(εγώ χρησιμοποίησα ζάχαρη καρύδας)
  5. 1 L plant-based milk (I used unsweetened almond milk) | 1 Λίτρο γάλα φυτικής προέλευσης ( εγώ χρησιμοποίησα unsweetened γάλα αμυγδάλου)
  6. 1 teaspoon cinnamon | 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  7. 4 teaspoons tahini | 4 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
  8. 2 oranges( juice and zest) | 2 πορτοκάλια( τον χυμό και το ξύσμα).

Instructions | Οδηγίες

  1. Preheat the oven at 180 degrees Celsius. | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. In a bowl mix the flour,the baking powder,the sugar(70 gr),the cinnamon. Then pour the milk( 1 1/2 mugs), the tahini, the juice of 1 orange and the zest of 1 orange.Mix them until unil they're well combined. | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν τη ζάχαρη(70 γρ),την κανέλα. Μετά προσθέτουμε το γάλα(1 1/2 κούπες), το ταχίνι και τον χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Τα ανακεύουμε καλά. 
  3. Grease the pan,pour the mixture in and bake it for about 50 minutes or until the knife comes out clean. | Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μίγμα μέσα κα το ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  4. Let it cool down. | Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Now the cream!Pour the rest of the milk in a pot with the rest of the sugar,the corn flour,the orange juice and the zest and start stirring. Keep stiring on the hot plate until your cream thickens and then remove it from the kitchen. | Τώρα την κρέμα! Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα,την ζάχαρη,το κορν φλάουρ τον χυμό και το ξύσμα από το άλλο πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και μετά το απομακρύνουμε από το μάτι.
  6. Wait until it cools down a little bit pour the cream on top of the brownie and put it in the fridge for about 2-3 hours. | Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω στη βάση μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  7. Ready! | Έτοιμο!
  8. You can decorate it with whatever you want I used citrus jam. | Μπορείς να διακοσμίσεις την πίτα με ότι θες εγώ έβαλα μαρμελάδα εσπεροειδών.

Note: If you want you can add more sugar in the cream or in the brownie. | Σημείωση: Μπορείς να προσθέσεις περισσότερη ζάχαρη αν θες είτε στην κρέμα είτε στη βάση.

© 2019 ThatGreekGirl. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε